BLOGI

By on 18.12.2016

30 päivän (vegaaninen) ihmiskoe!

going-vegan-640x640

Olen jo pitkään pyrkinyt syömään kasvispainotteisesti, eli jokaisella aterialla vähintään puolet lautasesta on kasvituotteita, ja saan todennäköisimmin tuplat päivittäisestä suosituksesta kasviksia. Ruokavaliossa on toisaalta ollut myös kanaa, kaloja, juustoja, hera- ja kananmunaproteiinia sekä ajoittaiset pihvit ulkona syödessä.

Vegaanihaasteen ja useiden kasvissyöjä- ja vegaanituttujen inspiroimana aloin pohtimaan, että nyt olisi oikea sauma iskeä kehiin kuukauden mittainen ihmiskoe, jossa elän vegaanisesti tammikuun ajan + katsellaan jälkeenpäin, mitä hommasta seurasi!

Tarkoituksena on siis ennen-jälkeen-verikokeiden ja InBody-kehonkoostumusmittausten avulla tarkistaa, millaisia muutoksia vegaanius kehoon mahdollisesti aikaansai. Saamme tietää tiputtiko pelottava soija testosteronitasot miinukselle, muuttuivatko kolesteroliarvot ja aiheuttiko ”epätäydellinen” kasvisproteiini lihaskatoa.

Muut elämän osa-alueet pysyvät luonnollisesti mahdollisimman samoina, eli treenejä on viikossa viisi, painottuen voimapuoleen. Alkoholia kuluu tammikuussa yhtä paljon kuin joulukuussa, eli yhteensä nolla annosta.

Raportoin kuukauden mittaan fiiliksiä, ateria- ja ruoka-ainevinkkejä, sekä harrastan asiantuntijoiden avustuksella yleistä myytinpurkua kasvissyönnin + vegaaniuden osalta, mm. proteiini- ja rasvahappojuttuihin liittyen. Mukana menossa on myös sponsoreita, heistä lisää tammikuun puolella.

Mielenkiintoinen setti siis tulossa! Projektia voi seurata K3:n FB:ssä, blogissa ja instassa.