BLOGI

By on 10.5.2017

K3:n valmennettavat, osa 4 – Sauli, triathlonisti!

Sauli

K3:n asiakaskunnasta löytyy monenlaisia treenaajia ympäri Suomen. Päätinkin kevään kunniaksi ryhtyä nostamaan heitä esille. Nyt vuorossa Sauli, triathlonisti Helsingistä!

Moi Sauli! Kerro hiukan itsestäsi ja tavoitteistasi. Miten päädyit K3:n valmennukseen?

– Juhanin valmennuksessa olen olllut viime syksystä lähtien, kun sain edellisen kauden ylimenon ohi, ja aloin rakentamaan uutta ja parempaa kautta. Toiselta urheilijalta kuullun kokemuksen jälkeen päätin ottaa Juhanin valmennusrinkiin vastaamaan voimatreeneistä.

– 42-vuotiaana hammaslääkärinä ja yrittäjänä minulla on helppo rakentaa mieleiset aikataulut treeneille. Perheessä on myös kaksi tyttöä, jotka harrastavat paljon, toinen on 11-vuotias kilpavoimistelija. Urheilu ja treenit kuuluvat koko perheen arkeen.

– Viime vuonna triathlonissa oli tavoitteena ikäluokan suomenmestaruus ja olympiamatkalla siinä onnistuinkin. Menestymisen myötä tavoitteet ovat tietenkin kasvaneet, tällä hetkellä päällimmäisenä tavoitteena on saada MM-kisapaikka Ironman-kisasta Kalmarissa elokuussa.

Moni kestävyysurheilija kokee salitreenin välttämättömäksi pahaksi, ja voimailu toteutetaan ilman jaksotusta ja suunnitelmallisuutta, joka toisi parhaan siirtovaikutuksen omaan lajiin. Saulin voimatreenit alkoivat toimia valmennuksen myötä.

– Aikaisemmin salitreeni ei koskaan maistunut, ja kymppikortit jäivät vanhoiksi muutaman käyttökerran jälkeen. K3:n voimavalmennuksen tultua kuvioihin, motivaatio on kasvanut ja yhtäkkiä salille meno onkin ollut ihan mielekästä. Joka treenissä on ollut pientä twistiä, ja painoissa ja liikkeissä on otettu hyvin lähtötaso huomioon. En ole salilla tekemässä ennätyksiä, vaan tukemassa päälajia, ja sen on Juhani koko ajan tiedostanut!

– Triathlonissa on tärkeää säilyä vammoilta. Voimatreenit suojaavat oikein tehtyinä vammoilta, eivätkä aiheuta niitä! Juhanilla on aina hihassa joku liike, jos tuntuu ettei jokin aiemmista luonnistu. Hänelle on myös helppo heittää kyssäri vaikka kesken treenin, että miten tämän teenkään, aina on napsahtanut heti vastaus.

Saulin pyörätehot ja juoksutuntuma ovat parantuneet kevään aikana, ja pääkoitos lähestyy.

– Kaikki muu kauden aikana on valmistautumista Kalmarin pääkisaan. Siinä oman lajin sato korjataan ja todellisista tuloksista päästään nauttimaan!

Harrastatko kestävyyslajia ja kaipaisit apua voimaohjelman suunnitteluun? Pistä viestiä juhani@k3fitness.fi tai tämän sivun lomakkeen kautta + ryhdytään ajoissa pohtimaan ensi kauden salitreenejä kondikseen.